Pagini

DEMISIA:

Frontul pentru Renaşterea Armenilor din România cere oficial, începând de astăzi, 10 noiembrie 2009, demisia întregii conduceri a Uniunii Armenilor din România ce se face vinovată de furt şi proastă gestionare a fondurilor DRI.

joi, 29 iulie 2010

Varujan Vosganian - nabab pe banii armenilor din Romania

Pianistul, scriitorul, economistul şi multifuncţionalul penelist Varujan Vosganian pare să aibă la fel de multe venituri în concordanţă cu toate titlurile enumerate mai sus. Problema nu ar fi multitudinea de locuri din care i se îngroaşă buzunarul lui Vosganian, ci modalitatea în care ar trebui să i se îngroaşe obrazul fostului ministru al Finanţelor, care nu se mai satură să sugă fonduri din bugetul statului dar şi din cele oferite de statul român organizaţiilor care reprezintă comunitatea armenească din România. Portalul frontularmenilor.wordpress.com prezintă o serie de mânării pe care Varujan şi le permite pe spatele românului contribuabil. După ce a avut grijă ca printr-o ordonanţă de urgenţă, emisă în noiembrie 2008, să pună mâna pe toţi banii vărsaţi din visteria statului pentru comunitatea armenească, muzicologul bijniţar Varujan Vosganian s-a încoronat rege peste aceştia. Guvernul din care făcea parte a hotărât atunci în şedinţă ca asociaţia Uniunea Armenilor din România, condusă de Varujan Vosganian, să fie recunoscută ca fiind de utilitate publică, ca „o confirmare a rezultatelor pozitive obţinute în ultimii ani“, potrivit unei Notei de fundamentare.
„Statul acordă anual, prin hotărâri ale Guvernului, asistenţă financiară în scopul derulării unor proiecte şi programe interetnice şi de combatere a intoleranţei, precum şi organizaţiilor cetăţenilor minorităţilor naţionale, membre ale Consiliului Minorităţilor Naţionale. Asociaţia Uniunea Armenilor din România gestionează aceste fonduri alocate cetăţenilor aparţinând organizaţiilor armene de la bugetul de stat“, se mai precizează în Nota de fundamentare.
Prin urmare, Vosganian şi-a aranjat să devină nabab peste toate fondurile provenite de la stat şi destinate comunităţii armene din România.
De asemenea, statutul Uniunii Armenilor din România îi conferă acestei asociaţii acces preferenţial la resursele provenite din bugetul de stat şi bugetele locale şi dreptul de a i se concesiona servicii publice fără caracter comercial, în condiţiile legii. Asociaţia Uniunea Armenilor din România a fost înfiinţată la data de 8 februarie 1990, fiind o organizaţie neguvernamentală, umanitară, independentă şi apolitică şi are ca scop principal reprezentarea publică, promovarea şi ocrotirea intereselor cetăţenilor de etnie armeană din România.

Şef suprem peste armeni

După ce şi-a tras titulatura de şef al Uniunii Armenilor din Romånia, dar şi de vicepreşedinte al Uniunii Scriitorilor din Romånia, organizaţii pe care în declaraţia sa de interese din 2008 de pe site-ul Guvernului le-a trecut ca unele non-profit, Varujan s-a pus pe muls fonduri. În 2008, de la Uniunea Armenilor din Romånia, Vosganian a obţinut un venit anual de 45.100 RON (3758,3 RON pe lună), iar de la Uniunea Scriitorilor din Romånia a luat nu mai puţin de 38.302 RON (3191,3 RON salariu lunar). Cu toate acestea, în statutul Uniunii Armenilor din Romånia se precizează că funcţia de preşedinte este una onorifică şi nu se plăteşte. Mai mult, conform unei adeverinţe eliberate de secretarul general al Uniunii Armenilor din Romånia, Varujan Vosganian este încadrat cu carte de muncă la aceeaşi asociaţie în calitate de redactor-şef coordonator al publicaţiilor „ARARAT“ şi „NOR GHIANK“. Funcţia de redactor-şef nu este trecută în declaraţia de interese a senatorului PNL, cum de altfel nu sunt trecute în declaraţia de avere nici veniturile, deloc neglijabile, obţinute din această funcţie. Conform aceloraşi surse, şeful Uniunii Armenilor din Romånia, Varujan Vosganian, i-a stabilit redactorului-şef de la „ARARAT“ şi „NOR GHIANK“, Varujan Vosganian, un salariu de 4.810 RON lunar. Din aceeaşi calitate de preşedinte al UAR, Vosganian şi-a permis să îşi ofere singur prime grase eşalonate trimestrial. Astfel, suma totală încasată în 2009 de Vosganian a fost de 64.750 RON (Trimestrul I - 1.800 Ron; Trimestrul II 2009 - 1.450 RON; Trimestrul III 2009 - 1.800 RON; Trimestrul IV 2009 - 1.800 RON). Nici aceste sume nu apar în declaraţia de avere a lui Vosganian. Poate de aceea senatorul liberal a fost printre cei mai aprigi contestatari ai Legii ANI, sperånd ca o lege ciuntită să împiedice autorităţile să-l tragă la răspundere în legătură cu veniturile sale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu