Pagini

DEMISIA:

Frontul pentru Renaşterea Armenilor din România cere oficial, începând de astăzi, 10 noiembrie 2009, demisia întregii conduceri a Uniunii Armenilor din România ce se face vinovată de furt şi proastă gestionare a fondurilor DRI.

sâmbătă, 10 iulie 2010

INCENDIAR - Vosganian afirma pe când era ministru: "Bugetul de stat are suficiente resurse financiare pentru mărirea pensiilor."

Într-un comunicat emis acum doi ani de Biroul de Presă al Guvernului României pseudo-senatorul Varujan Vosganian ieşise oleacă după fustele înflorate ale Reginei Mamă şi declara sus şi tare: "Guvernul României afirmă cu toată responsabilitatea: Bugetul de stat are suficiente resurse financiare pentru mărirea pensiilor."
Astăzi vedeţi dacă a avut dreptate.
Comunicatul îl puteţi citi aici:

"Doamnelor şi domnilor,

Vin în faţa dumneavoastră pentru a exprima punctul de vedere oficial al Guvernului României ca urmare a deciziei preşedintelui Traian Băsescu de a promulga Legea Pensiilor.

Guvernul României afirmă cu toată responsabilitatea: Bugetul de stat are suficiente resurse financiare pentru mărirea pensiilor. În nici un caz, nu se pune de acum înainte problema nerespectării acestei majorări, pentru 6 milioane de români, indiferent de Guvernul care va conduce România. Creşterea economică, îmbunătăţirea ratei de colectare a impozitelor la Buget, investiţiile care au generat mai multe locuri de muncă, toate acestea la un loc ne permit, aşa cum de altminteri i-am precizat şi preşedintelui României în scrisoarea pe care i-am trimis-o, să creştem substanţial pensile. În ciuda acestor evidenţe, Traian Băsescu şi-a exprimat unele îndoieli cu privire la capacitatea Guvernului de a identifica resursele necesare.

Orice om de bună credinţă îşi va pune însă următoarea întrebare: “Dacă preşedintele României are îndoieli serioase, atunci de ce a promulgat legea?”

Adevărul este că Traian Băsescu era obligat să promulge legea pentru că ştia că avem bani să mărim pensiile.

Eu i-am lansat preşedintelui o provocare bărbătească. I-am spus: dacă simte că legea aceasta nu trebuie promulgată, atunci să accepte că, dacă Guvernul va identifica banii, atunci domnia sa, Traian Băsescu, preşedintele României, să plece acasă. Dacă nu reuşim să identificăm banii, atunci plecăm noi.

Numai că domnul Traian Băsescu s-a temut de această provocare, pentru că ştia foarte bine că sunt bani, dar nu dorea mărirea pensiilor. Nu dorea dintr-un motiv foarte simplu, şi anume, pentru că domnia sa nu a avut intenţia, nu a avut curajul, nu a avut priceperea să o ceară, să o susţină, să o facă.

De ce sunt posibile toate acestea? De ce există resurse?

Pentru că preşedintele, acceptând afirmaţiile noastre ca temeinice, trebuia să recunoască indirect că acest Guvern a fost unul performant, care şi-a ţinut promisiunile făcute în campania anului 2004.

De altfel, trebuie să vă informez că în perioada 2005-2007 pensiile cresc cu 60% şi, împreună cu cealaltă creştere, de anul viitor, toate acestea vor duce la o creştere de circa 120%, ceea ce înseamnă că acesta este primul Guvern din istoria României care a reuşit să dubleze pensiile în termeni reali.

Traian Băsescu vorbeşte despre incompetenţa Guvernului, cu toate că întregul său discurs a scos în evidenţă o lipsă îngrijorătoare de cunoştinţe economice, argumentaţia sa fiind haotică şi ilogică.

Domnule Traian Băsescu, vă mai informăm o dată că pensiile mari sunt stabilite prin legi speciale şi că ele nu intră în această mărire.

De asemenea, vă informăm cu aceeaşi politeţe, pe dumneavoastră şi pe consilierii dumneavoastră că 80% din această majorare nu se adresează la 20% dintre pensionarii cu pensii mari decât dacă dumneavostră, în izolarea în care trăiţi în ultima vreme, socotiţi că 3.800.000 de lei vechi e deja o pensie foarte mare. De asemenea, faptul că, dumneavoastră ori consilierii dumneavostră, sunteţi rupţi de realitate se dovedeşte şi în modul în care evaluaţi deficitele anilor următori.

Cu respect, vă informez şi vă lanseaz cu această ocazie dumenavostră sau consilierilor dumneavostră invitaţia să veniţi la Ministerul Finanţelor şi să vedeţi toate cifrele până în anul 2013, elaborate de Comisia Naţională de Prognoză. Începând cu anul 2010 din nou vom avea un buget de asigurări sociale excedentar, iar în anul 2009 creşterea economică şi performanţele care vor continua tendinţele actuale vor asigura creşterea pensiilor, în anul 2008 nimic din programele pe care le-am stabilit nu va fi influenţat negativ. Mai mult decât atât, doresc să vă informez că deja în proiecţia bugetară a anului 2008, am inclus o creştere de până la 6% din PIB pentru învăţământ, o creştere substanţială pentru cercetare şi evident, în acelaşi timp, această creştere cu până 43% faţă de nivelul actual al pensiilor.

Traian Băsescu a făcut toate eforturile să împiedice Guvernul României să mărească pensiile pentru 6 milioane de români. A pus din calcul politic interesul său personal mai presus de interesele românilor. Şi-a dorit ca prin presiune politică să blocheze o lege care era în beneficiul tuturor românilor.

Aşa zisă simulare a aşa-zişilor experţi de la Cotroceni este cum am arătat în esenţă mincinoasă. Ea a fost născocită doar pentru a servi scopurilor meschine ale preşedintelui României.

Îl invit pe Traian Băsescu pentru a dovedi care dintre noi cunoaşte mai bine economia reală a României la o dezbatere televizată la care o să accept ca domnia-sa să vină cu câţi consilieri doreşte. Pentru că diferenţa dintre mine, ministrul Economiei şi Finanţelor şi preşedintele Traian Băsescu constă în zilele petrecute în calcule, în prognoze, în estimări pe care le-am făcut de cele mai multe ori personal cu creionul.

În final, vreau să reafirm încă o dată două adevăruri de care până şi Traian Băsescu a trebuit să ţină cont atunci când a promulgat legea: guvernul României a identificat în mod corect şi transparent resursele de finanţare. De la 1 ianuarie 2008 Guvernul va mări pensiile în temeiul legii bugetului ce va fi votată în această toamnă de către Parlament şi peste 6 milioane de români îşi vor vedea în mod substanţial pensiile mărite. Eu ştiu că domnului preşedinte îi e teamă de cei care ştiu să-şi facă datoria, de care care cunosc agenda publică şi şi-o asumă în mod onest pentru a aduce bine românilor. Din această dispută, voinţa Guvernului s-a impus şi în cele din urmă au câştigat pensionarii.

Varujan Vosganian"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu